Op naar een nieuw vrijetijdscomplex voor Waasmunster.

Op 31 december 2014

Er zijn dringend verbeteringswerken nodig aan Hoogendonck, het cultureel centrum en sportcentrum van Waasmunster. Voor N-VA zijn investeringen in een betere infrastructuur een absolute prioriteit. Als we een vrijetijdscomplex kunnen creëren dat enerzijds gebruiksvriendelijker en multifunctioneler is en anderzijds energievriendelijker, komt dat het verenigingsleven van Waasmunster immers ten goede.

 

 

In de gemeentelijke begroting werd daarom voor 2,7 miljoen euro aan geplande investeringen ingeschreven. Deze budgetten werden voorzien voor ingrijpende aanpassingen in de feestzaal, theaterzaal en sporthallen, verbeteringen aan de sportvloer en douches, vernieuwing van de verwarming en centralisatie van de vrijetijdsdiensten. Door al deze ingrepen gaat de efficiëntie omhoog en kan de uitbatingskost van Hoogendonck dalen en blijft het geheel betaalbaar.

 

Studie site Hoogendonck versus site Roosenberglaan

 

Daarnaast werd op vraag van verschillende adviesraden een vergelijkende studie opgestart tussen de site Hoogendonck en de site Roosenberglaan als locatie voor een nieuw vrijetijdscomplex. De site Roosenberglaan is eigendom van de gemeente, ligt aan de binnenkant van de Roosenberglaan en staat op het gewestplan ingetekend als zone voor gemeenschapsvoorzieningen.

 

Net voor de zomer stelde het studiebureau Stramien haar eindrapport voor. Belangrijkste conclusie van deze studie is dat de geplande investeringen op de site Hoogendonck onvoldoende zijn om de oude fabrieksgebouwen aan te passen aan de steeds strengere Europese normen voor publiek toegankelijke gebouwen. Hoogendonck ombouwen tot een volwaardige infrastructuur kost evenveel als de realisatie van een nieuwbouw aan de Roosenberglaan.

 

Een nieuw vrijetijdscomplex aan de site Roosenberglaan lijkt daarom een evidente keuze. Maar uiteraard moet het financiële plaatje nog verder onderzocht worden en moet bekeken worden hoe dit ingepast zou kunnen worden in het budget. Een nieuwbouw aan de Roosenberglaan gekoppeld met een woningbouwproject op de site Hoogendonck en de verkoop hiervan zou gans het project betaalbaar kunnen maken. Met dit woningbouwproject zouden een 50-tal betaalbare woningen voor Waasmunsterse jonge gezinnen gerealiseerd kunnen worden op de site Hoogendonck.

 

Samen met de coalitiepartner worden de mogelijkheden nu verder onderzocht. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is