Waarom politiek ? door Petra Verstappen

Op 18 april 2012

Waarom de politiek ?

Nu de gemeenteraadsverkiezingen er stilaan aankomen, krijg ik steeds vaker de vraag te horen: Waarom zou je de politiek in willen ? Tja, waarom ?

Omdat ik in de toekomst wil geloven en wil kunnen blijven geloven. Omdat ik geloof dat we allemaal samen een toekomst moeten opbouwen, voor onszelf, voor onze kinderen en kleinkinderen. Ik geloof dat we ernaar moeten streven om weer een samenleving te scheppen met een juist en een rechtvaardig evenwicht aan normen en waarden. Een samenleving met rechten én plichten voor alle burgers. Met vrijheden, maar ook verantwoordelijkheden. Met respect voor identiteit en cultuur: zowel de onze, als die van onze medeburgers. Een samenleving waar man en vrouw gelijkwaardig zijn, op alle vlakken, een samenleving waarin kinderen, onze dierbaarste schat, alle kansen krijgen die ze verdienen, om zich te ontplooien en om gelukkig te worden. Een samenleving ook, die niet gierig, maar spaarzaam is en denkt om later.

Idealistisch ? Dromerig ? Misschien. Maar dromen komen uit, als we elk apart bereid zijn ons steentje bij te dragen. Want verandering begint bij onszelf.

In ons eigen gezin, ons eigen huis, onze eigen straat, onze eigen wijk, onze eigen gemeente.

Waarom N-VA ?

Omdat de N-VA rechtlijnig is. Een partij die haar principes die niet zomaar overboord gooit om het zoveelste compromis te kunnen sluiten of om aan de macht te kunnen komen of blijven. Het compromis om het compromis, de macht om de macht. Nee, dat niet.

Omdat de N-VA Vlaams is. Een partij die trots is op ons Vlaamse verleden, onze Vlaamse identiteit, onze Vlaamse cultuur, zonder op andere volkeren neer te kijken, met evenveel respect voor andere culturen. Wij Vlamingen zitten met onze voeten vast in de Vlaamse klei, hoor je dan. Ja! Maar dat belet ons niet nieuwe horizonten te ontdekken!

En bovenal, omdat de N-VA een partij met een hart is. Een warme partij. Niet alleen voor de rijkeren en sterkeren. Nee, iedereen telt in onze samenleving.

Kortom, waarom politiek ? Waarom N-VA ? Simpel: Daarom!

Bent u bereid om samen met ons mee te werken en om ervoor te gaan ?

Aarzel dan niet om met ons contact op te nemen.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is