Wijkbabbels

Op 20 juni 2011

HAMME/WAASMUNSTER - In Zogge Hamme organiseerde de politiezone Hamme-Waasmunster een reeks wijkbabbels. 'Op die manier willen we een beeld krijgen van de leefbaarheidsproblemen om daarop het zonaal veiligheidsplan te baseren', stelt korpschef Jan Ketels.

Voor het Waasland vormen de wijkbabbels een primeur. “Belangrijk is dat we weten wat er bij de bewoners leeft. Deze bevraging is dan ook niet vrijblijvend want het is de bedoeling om met de suggesties en de inbreng van de wijkbewoners rekening te houden.' “

De Zoggenaren kregen in gemengde groepen de opdracht om de grootste veiligheids- en leefbaarheidsproblemen in hun buurt neer te schrijven en onderling te bespreken In de volgende vragenronden werd hen gevraagd de problemen in tijd en ruimte nader te specifiëren en naar oplossingen te zoeken.

Tweede babbel in Waasmunster

Ook zijn Waasmunsterse collega Rik Daelman (Open VLD, momenteel voorzitter van het politiecollege van de zone, kwam een kijkje nemen. 'Op vrijdag 24juni volgt de tweede wijkbabbel voor de centrumwijk van Waasmunster', kondigt Daelman aan. 'De politie levert bijzonder goed werk en illustreert hier opnieuw dat ze dicht bij de bevolking wil en kan staan. Veiligheid en het daaraan gekoppelde veiligheidsgevoel zijn almaar belangrijker aandachtspunten in onze samenleving.'

 

N-VA Hopelijk worden de gestelde problemen niet alleen opgelost door de inwoners, waar het kan, maar wordt daar waar nodig ook de nodige budgetten voorzien en een aantal problemen vertaalt in de reglementen voor de Gemeentelijke Administratieve Sancties!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is